Jampotjes "aankleden"

Naast het opknappen van meubels vind ik het ook leuk om in de zomerperiode jam/vruchtensaus te maken. Omdat ik geen leuke jampotdoekjes kon vinden om de potjes "aan te kleden" ben ik ze zelf gaan maken. Ze zijn te koop voor E 2,-- (per 10 st). Daar naast zijn er ook bijpassende touwtjes te koop voor E 1,-- (per 10 st). En natuurlijk is ook de jam/saus te koop vanaf E1,50 per potje. Omdat ik minder suiker aan de vruchten toevoeg (1kg suiker op 3kg  vruchten i.p.v. 1kg suiker op 1kg vruchten) is de jam minder dik. Gelei suiker is het enige wat ik toevoeg, dus puur natuur van onbespoten in biologisch aarde gekweekte vruchten uit eigen tuin. Op dit moment aalbessen/pruimen jam. Andere smaken volgen...….


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Niels (zondag, 09 september 2018 15:09)

    ik had niet verwacht dat zelfgemaakte jam zooo lekker kon zijn! stuk lekkerder dan uit de supermarkt en ook nog is zo goedkoop. zeker een aanrader!

  • #2

    Natasja (woensdag, 31 oktober 2018 17:59)

    Daar ben ik het helemaal mee eens, Niels!